Călin Popescu Tăriceanu se duce la Cotroceni, la negocieri cu Klaus Iohannis

Călin Popescu Tăriceanu va conduce delegația ALDE care va participa miercuri la consultările de la Cotroceni convocate de președintele Klaus Iohannis pentru transpunerea în legislație ceea ce au votat românii la referendumul pe Justiție din 26 mai.

”Partidul Alianţa Democraţilor şi Liberalilor va participa mâine, la ora 12.00, la consultările de la Palatul Cotroceni. Delegaţia ALDE va fi condusă de preşedintele partidului Călin Popescu Tăriceanu. Din delegaţie vor face parte secretarul general Daniel Chiţoiu, vicepreşedintele Graţiela Gavrilescu, deputatul Varujan Vosganian şi senatorul Ionuţ Sibinescu”, a anunțat ALDE într-un comunicat.

Președintele Klaus Iohannis a avut marți consultări cu PNL, USR și UDMR. Miercuri sunt chemați la Cotroceni reprezentanții PMP, ALDE, Pro România, minorităților naționale și PSD.

Șeful statului a criticat, marți, votul din Senat pe cererea procurorilor DNA de urmărire penală în cazul lui Călin Popescu Tăriceanu, spunând că „scutul” făcut de PSD și ALDE prin vot arată că aceste partide nu au înțeles mesajul românilor.

„Cred că este atât de jalnic și denotă o atitudine de dispreț așa de profund din partea PSD-ALDE față de voința românilor încât îmi e greu să și găsesc o calificare pentru votul din Senat. Practic PSD-ALDE prin apărarea lui Tăriceanu cu acest vot și-au dat arama pe față. Nu au înțeles nimic din ce le-au spus românii la vot. Au mers mai departe așa cum sunt obișnuiți și au făcut zid în jurul lui Tăricanu ca nu cumva marea valoare a politicii românești să fie atinsă de procurori. Jalnic și rușinos”, a declarat Klaus Iohannis.

Facebook Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *