Călin Popescu Tăriceanu îl dă pe mâna procurorilor pe Darius Vâlcov

 

Întrebat miercuri, într-o conferință de presă la Mamaia, cine ar trebui audiat în cazul protocolului secret semnat de Ministerul Public și SRI, respectiv dacă trebuie audiați șeful SRI și procurorul general, Tăriceanu a răspuns: ”Nu numai ei. S-ar putea să vină la audieri oameni care vin să mărturisească lucruri pe care nu le știm. Eu, spre exemplu, nu am aflat încă – poate e interesul vostru jurnalistic și o să aflu și eu cu ocazia asta – de unde a apărut protocolul. Cine l-a scos la lumină? Protocolul secret între SRI și Parchet. Adică știm că l-a pus Vâlcov pe pagina de Facebook, dar de unde i-a venit lui Vâlcov? Cine i l-a adus?”, scrie mediafax.ro.

Întrebat, de asemenea, despre comisia de anchetă a protocoalelor secrete, șeful ALDE a răspuns că aceasta va trebui să aibă o finalitate.

”Care e finalitatea pe care o văd eu? Pe baza audierilor să fie capabilă să facă o analiză și să facă recomandări. Și pentru acest lucru cred că ar fi binevenită prezența unor personalități juridice. Și din alte țări”, a declarat Tăriceanu.

Întrebat dacă, în opinia sa, trebuie demiși directorul SRI, Eduard Hellvig, și procurorul general Augustin Lazăr, Tăriceanu a răspuns: ”Nu pot să spun, dar comisia mă aștept să facă unele recomandări. Nu știu dacă poate comisia să facă astfel de recomandări (de demitere – n.r.), nu cred. Sunt tentat să cred că nu poate să facă așa ceva. Poate, în schimb, să constate anumite defecțiuni la nivel legislativ, de funcționare instituțională, de încălcări de lege și să facă recomandări în acest plan. Dar să propună înlocuiri, nu cred”.

Facebook Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *