Călin Popescu Tăriceanu despre audierea lui Bogdan Aurescu: Este o parodie de audiere în care ministrul ştie că de fapt trebuie să nu obţină votul pozitiv al membrilor comisiei

Călin Popescu Tăriceanu a cerut marți ca ședința în care este audiat ministrul propus pentru Externe, Bogdan Aurescu, să fie oprită și să se treacă direct la vot.„Este o parodie de audiere în care ministrul ştie că de fapt trebuie să nu obţină votul pozitiv al membrilor comisiei”, a spus Tăriceanu, conform Mediafax.

Citește și: Unde se grăbea garnitura deraiată sau dacă în momentul deraierii, pe ceallată linie, trecea un tren de pasagerii?

Scandal la audierea în comisiile reunite al Parlamentului a ministrului propus pentru Externe, Bogdan Aurescu. În timpul ședinței, Călin Popescu Tăriceanu a cerut ca aceasta să fie oprită și să se treacă direct la vot.

„Este o situaţie absolut jenantă. Este un fel de parodie de audiere în care ministrul vine în faţa noastră ştie că de fapt trebuie să nu obţină votul pozitiv al membrilor comisiei. Şi pentru noi şi pentru domnul ministru, ca atare vă propun domnule preşedinte să nu continuăm această discuţie, să votăm şi să încheiem cu această situaţie”, a spus Tăriceanu.

Acesta a spus că nu are rost ca parlamentarii să asculte programul de guvernare şi să dea aviz pozitiv pentru un ministru pentru care PNL nu vrea să voteze.

Cei de la USR s-au opus aceste proceduri, iar audierile au continuat în cazul ministrului desemnat de Externe.

Facebook Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *