Călin Popescu Tăriceanu consideră că marele program anunțat de Guvern, IMM Invest, este un eșec total

Președintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, consideră că marele program anunțat de Guvern, IMM Invest, este un eșec total, asta pentru că investitorii sunt prinși în hățișul birocratic și până vor reuși să acceseze fondurile, afacerea lor se duce de râpă.

”Marele program IMM INVEST și-a găsit, în sfârșit, și un slogan pe măsură: “din greșeală în greșeală spre victoria finală”!

Zilele trecute convenția pe care o semnează cei care vor să ia bani prin IMM INVEST (un fel de cerere de fapt) a fost modificată! Pentru a n-sprezecea oară! Alte hârtii de semnat, alt timp de așteptat, alte afaceri care își închid porțile!

Oare nu ar fi mai simplu ca Ministerul de Finanțe să se împrumute pur și simplu (tot e singurul lucru pe care știu să-l facă!) la băncile la care îi trimit cu mâna întinsă pe români și să dea ei banii la cele 40.000 de firme pe care pretind că vor să le ajute? Dacă statul român tot garantează împrumuturile, de ce nu luați voi banii și îi dați prin trezorerii?!

Așa se vor putea finanța companiile care chiar au nevoie de sprijin și care nu se vor califica niciodată după criteriile stabilite de bănci. Și mă refer la cei din domeniile cel mai tare afectate de criza generată de coronavirus: HORECA, transporturi, construcții, comerț etc.

Altfel, până când companiile vor trece de birocrația finanțelor și băncilor va fi prea târziu pentru prea multe companii!”, scrie Călin Popescu tăriceanu.

Facebook Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *