Călin Popescu Tăriceanu a spus despre legea privind instituirea stării de alertă: „rămâne un lup în blană de oaie”

Liderul ALDE Călin Popescu Tăriceanu a spus, în Parlament, că legea privind instituirea stării de alertă, deși modificată de aleși, „rămâne un lup în blană de oaie”. El a criticat Guvernul că nu a testat populația, astfel încât să intre în stare de alertă doar „zonele roșii”.

Călin Popescu Tăriceanu a spus, miercuri, în Parlament, că legea privind instituirea stării de alertă, deşi a fost modificată de Parlament, tot „rămâne un lup în blană de oaie, adică miroase a stare de urgenţă camuflată”.

„ALDE nu poate accepta ca o ţară să sufere din cauza unor incompetenţi care încă ne guvernează. Să nu uităm că legea care a fost adoptată recent de Parlament, privitoare la starea de alertă, a fost amendată drastic de Parlament, dar tot rămâne un lup în blană de oaie, adică miroase prea tare a stare de urgenţă camuflată.

Am ajuns să discutăm despre o nouă stare excepţională, pentru toată ţara, fiindcă Guvernul e incapabil să facă ceea ce o lume întreagă face, anume să testeze cu cap, masiv şi să testeze local. Dacă ar fi făcut acest lucru şi n-ar fi fost cu mintea la alegeri, întâi anticipate şi acum cele la termen, astăzi, cred că n-am mai fi fost în această situaţie, cel puţin am fi vorbit de stări de alertă la nivel local, acolo unde s-au identificat focare”, a  spus Tăriceanu.

Facebook Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *