Brandul de modă Forever 21 se închide. Majoritatea magazinelor din Europa şi Asia vor fi închise

Brandul de modă Forever 21 a solicitat duminică protecţia faţă de creditori conform legii falimentului din Statele Unite, alăturându-se unei liste tot mai mari de retaileri tradiţionali care cad victimă concurenţei comerţului electronic. Majoritatea magazinelor din Europa şi Asia vor fi închise, transmite Reuters.

Citește și: Ce a păţit o femeie după o aventură cu un bărbat cu 11 ani mai tânăr

Forever 21 are active şi datorii suprinse între 1-10 miliarde de dolari, potrivit cererii depuse la Tribunalul pentru Faliment al SUA din districtul Delaware.

Retailerul a anunţat că a obţinut o finanţare de 275 de milioane de dolari din partea creditorilor existenţi, JPMorgan Chase Bank, N.A. ca agent, şi 75  de milioane de dolari sub formă de capital nou din partea TPG Sixth Street Partners şi a unor fonduri afiliate. Cu ajutorul acestor fonduri, Forever 21 a anunţat că intenţionează să îşi continue activitatea în mod normal şi să se concentreze pe operaţiunile sale profitabile.

Între timp, compania intenţionează să închidă majoritatea magazinelor din Asia şi Europa, urmând să le menţină pe cele din Mexic şi America Latină.

Fondată în 1984, Forever 21 are 815 magazine, în 57 de ţări. Săptămână trecută, compania a anunţat că se va retrage din Japonia şi va închide toate cele 14 magazinele din această ţară până la sfârşitul lunii octombrie.

Facebook Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *