Bogdan Despescu a declarat că Liviu Vasilescu şi-a asumat decizia de a demisiona din funcţia de şef al Poliţiei Române

Secretarul de stat în Ministerul Afacerilor Interne, Bogdan Despescu, a declarat că Liviu Vasilescu şi-a asumat decizia de a demisiona din funcţia de şef al Poliţiei Române, având la bază o analiză pe care acesta şi-a făcut-o.

„Domnul Vasilescu a luat o decizie pe care şi-a asumat-o şi a avut la bază o anumită analiză pe care şi-a făcut-o dumnealui”, a afirmat Despescu, la Parlament, conform agerpres.ro.

Întrebat dacă el s-ar fi întâlnit noaptea cu interlopii, dacă era şeful Poliţiei, Despescu a precizat: „Fiecare activitate se analizează în funcţie de momentul respectiv şi a ţinut de operaţiunea care a fost în desfăşurare în acel moment”.

El a mai spus că a avut mai multe discuţii cu Liviu Vasilescu, precizând că decizia de a demisiona a luat-o acesta.

„Am avut mai multe discuţii cu domnul Vasilescu. (…) Decizia a luat-o dumnealui”, a afirmat Despescu, întrebat dacă i-a cerut sau recomandat lui Liviu Vasilescu să demisioneze.

Întrebat în legătură cu transferarea adjunctului şefului Poliţiei Capitalei, Radu Gavriş, la Poliţia Judeţeană Harghita chiar în ziua demisiei şefului Poliţiei, Despescu a răspuns: „Este o decizie a Inspectoratului General al Poliţiei Române”.

Anunţul a fost făcut pe neaşteptate, la finalul unei conferinţe de presă organizate la MAI, care a avut ca temă cea mai mare captură de haşiş din istoria Poliţiei Române în valoare de zeci de milioane de euro.

Demisia lui Vasilescu vine în contextul în care a fost criticat în mass-media pentru întâlnirea pe care a avut-o cu membrii clanului Duduianu.

De asemenea, adjunctul şefului Poliţiei Capitalei, comisarul Radu Gavriş, a fost detaşat la Poliţia Judeţeană Harghita pe o perioadă de şase luni. Decizia a fost luată de şeful Poliţiei Române, Liviu Vasilescu, înainte ca acesta din urmă să îşi dea demisia.

Facebook Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *