Birturile au dat faliment după ce asistații sociali și-au luat serviciu

Birturile dintr-un sat ieşean au dat faliment, după ce locuitorii asistaţi social şi-au găsit de lucru.Din câteva sute de șomeri, care până de curând umpleau terasele din sat, au mai rămas doar zece. Asta a afectat grav afacerile patronilor de baruri din zonă, care au rămas fără clienți, scrie știri.tvr.ro

În urmă cu 3 ani, în comuna ieșeană Costuleni erau înregistrați 258 de asistați social. Pe lângă faptul că puneau presiune pe bugetul primăriei, oamenii își pierdeau vremea și puținii bani la birturile din comună. Acum însă lucrurile s-au schimbat în totalitate. Doar zece oameni mai sunt dependenți de ajutorul social, după ce primarul le-a găsit  de lucru la o companie din Iași care produce subansambluri auto, scrie sursa.

Oamenii sunt mulțumiți că au de lucru și, în plus, angajatorii le asigură transportul până la serviciu şi înapoi. Mai puțin multumiți sunt însă patronii de baruri sătești pentru că vechii clienți nu mai au timp să îi viziteze. Cel puțin patru localuri s-au închis.

Potrivit datelor Agenţiei Judeţene pentru Plăţi şi Inspecţii Sociale, numărul asistaţilor social din județul Iași a scăzut în ultimul an cu aproape 1300 de persoane, până la 5.670 de beneficiari, scrie sursa precizată.

 

sursa foto: antena3.ro

Facebook Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *