Bilanţul atacului de la Bagdad se ridică la 23 de morţi şi sute de răniţi

Numărul morţilor în urma atacului armat de vineri seară din Bagdad, în apropiere de Piaţa Tahrir, principalul loc de întâlnire al protestatarilor irakieni, a crescut sâmbătă la 23, au anunţat surse din poliție și medicale, în cel mai sângeros incident care a lovit capitala în ultimele săptămâni, scrie Mediafax.

Citește și: Viorica Dăncilă despre excluderea din PSD: „Mă aştept la orice”

Peste 127 de persoane au fost rănite de focuri de armă și înjunghieri, care vizează protestatarii antiguvernamentali din apropierea Pieței Tahrir, au declarat surse de poliție și medicale. Printre persoanele decedate se numără şi trei membri ai poliției.

Mii de irakieni au ocupat piața centrală și trei poduri din apropiere, care duc la Zona Verde a orașului săptămâni întregi, cerând dezrădăcinarea completă a sistemului politic actual.

Incidentul a fost urmat de o altă intimidare la începutul zilei de sâmbătă, în timp ce bărbaţi înarmaţi necunoscuți au condus un convoi pe strada principală de pe malul râului care duce spre Piața Tahrir, trăgând o rafală de focuri de armă spre ei.

Martorii au declarat că indivizi puternic înarmați și mascați au cutreierat strada de lângă piață și au încercat să înainteze în Piața Tahrir, dar au fost în cele din urmă întorşi la un punct de control al forțelor de securitate irakiene.

Acesta este cel mai violent atac din capitala irakiană din ultimele săptămâni. Atacul vine după anunţul făcut săptămâna trecută de premierul Adel Abdul Mahdi, care a demisionat din funcţie din cauza protestelor anti-guvernamentale din ultimele luni.

Facebook Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *