Beneficiile pe care le are asupra sănătății consumul de apa cu lămâie

Apa cu lămâie, această băutură banală, poate avea numeroase beneficii pentru sănătate. Este la îndemâna oricui și poate fi consumată fără nicio restricție, scrie almanahonline.ro

Respirație proaspătă

Dacă aveți probleme cu mirosul neplăcut din gură, iar atunci când vă apropiați de cineva trebuie să folosiți neapărat gumă de mestecat, o soluție ar fi apa cu lămâie.

Menține pielea tânără

Consumul zilnic apă cu lămâie, vă va asigura o hidratare optimă pielii. Se știe că o piele bine hidratată este mai întinsă și mai fină, efectul ridurilor fiind redus.  Apa cu lămâie stimulează aportul de vitamina C, acest element care joacă un rol esențial în producerea de colagen și elastină, necesare unui ten impecabil

Asigură aportul zilnic de vitamina C

Vitamina C este esențială pentru menținerea sănătății și a unui sistem imunitar bun, este un antioxidant care poate neutraliza radicalii liberi dăunători organismului, care pot cauza leziuni celulare.  Consumul de apă cu lămâie, reduce riscurile apariției accidentelor vasculare cerebrale, hipertensiunii, dar și a bolilor cardiovasculare, asigurând aportul necesar zilnic de vitamina C.

Ajută la pierderea în greutate

Este o metodă minune pentru scăderea în greutate prin arderea grăsimilor, iar consumul cât mai des de apă în care adăugați felii, dar și zeamă de lămâie, vă va menține stomacul plin și nu veți simți nevoia să consumați prea multe alimente.

Stabilizează starea de spirit

Aroma și mirosul de lămâie vă pot ajuta la reducerea stresului și menținerea stării de calm. De aceea, deseori uleiul de lămâie este folosit cu succes în aroma-terapie. Atunci când consumați lămâie, obțineți același efect.

Împiedică formarea pietrelor de la rinichi

De multe ori cauza formării de  pietre la rinichi este depunerea de calciu, iar acidul citric aflat în lămâi ajută la dizolvarea calciului din rinichi și împiedică depunerea acestuia.

Te scapă de infecții

Infecțiile tractusului urinar sunt frecvente și destul de neplăcute. O modalitate de a minimiza apariția acestora este menținerea alcalinității din urină. Așa că, apa cu lămâie, consumată zilnic, ajută la menținerea unui PH alcalin în aparatul urinar.

sursa: Almanah Online

Facebook Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *