Bayern Munchen campioana Europei

Bayern Munchen a fost încoronată oficial cea mai bună echipă de pe continent după ce a învins-o la limită, cu 1-0, pe Paris Saint-Germain în finala Champions League.

Meciul a început într-un ritm nebun. Un PSG plin de talent şi un Bayern foarte atletic au jucat deschis în prima repriză. Trio-ul de sute de milioane al parizienilor, Neymar, Mbappe şi Di Maria, au combinat spectaculos în careul trupei lui Hansi Flick şi au fost aproape să spargă gheaţa.

Pauza a fost mai benefică pentru bavarezi. Bayern a călcat acceleraţia în a doua parte şi a marcat prin Kingsley Comand în minutul 59 după o combinaţie de super clasă.

Neymar a dus-o pe PSG în finală pentru prima dată în istoria clubului, dar a terminat meciul în lacrimi. N-a putut să oprească parcursul perfect al maşinăriei lui Bayern.

„Dar tu ai o poveste incredibilă, nu? Familia ta a locuit şi tu te-ai născut într-o tabără de refugiaţi din Ghana, după ai ajuns în Canada şi acum eşti aici. Este chiar incredibil că ai jucat doar opt meciuri de Champions League şi acum te plimbi pe aici cu o medalie de campion! Asta demonstreză că poţi realiza orice dacă îţi propui acel lucru. Când vii la acest club, ştii că legendele au mai câştigat acest trofeu. Ca tânăr care vine aici, vrei ca acea tradiţie să continue.”, a spus Alphonso Davies (Bayern Munchen).

Cei 5.000 de fani de la Paris Saint-Germain care s-au adunat la Parc des Princes pentru a-şi susţine echipa în finala Ligii Campionilor au fost dezamăgiţi după înfrângerea suferită la limită în faţa lui Bayern Munchen.

Pubele de gunoi şi un vehicul au fost incendiate de către tinerii supăraţi de înfrângerea echipei lor, în timp ce maşinile poliţiei au fost lovite cu sticle.

Facebook Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *