Barna: ”Voi fi președintele României! Primul meu act de președinte va fi dizolvarea Parlamentului!”

Dan Barna, președintele USR, consideră că Guvernul Dăncilă trebuie să rămână până la alegerile prezidențiale.

Dan Barna a spus, la Realitatea Tv, că ”mi-aș dori ca primul meu act de președinte să fie dizolvarea Parlamentului”. 

”Moțiunea e primul pas!” a afirmat el. Întrebat dacă se vizualizează președintele României, el a răspuns: ”Voi fi președintele României”. 

El a expus calendarul demersului său: ”Moțiune de cenzură – Guvernul cade, rămâne cu atribuțiile de administrare a statului – președintele va propune un premier formal, va fi respins de majoritate, e un termen de 60 de zile în care să fie minimum două propuneri, apoi următorul președinte poate să dizolve Parlamentul”.

Liderul USR a subliniat că ”președintele Klaus Iohannis nu poate dizolva acest Parlament pentru că e în ultimele șase luni de mandat”.

”În 30 de ani nu a fost nicicând o oportunitate mai mare de anticipate ca în acest context. Noi am propus azi un pact în care spunem să picăm Guvernul. Semnăm, facem moțiune. În momentul în care a picat Guvernul calea spre anticipate e deschisă.” a mai susținut el.

Dan Barna a mai spus că-și dorește ca primul său act să fie de dizolvare a Parlamentului ca mai apoi să urmeze alegerile anticipate la ”sfârșitul lui ianuarie sau în februarie”. 

Președintele USR a mai susținut că el pune pe masă toate voturile USR pe calendarul propus.

Facebook Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *