Banca de alimente a Bucureștiului, cea mai mare din România, prinde contur.

Banca de alimente a Bucurestiului, cea mai mare din Romania, prinde contur. În data de 23.08.2018 Consiliul General al Municipiului București a adoptat Hotărârea nr. 490 privind aprobarea indicatorilor tehnico – economici aferenți documentației de avizare pentru obiectivul de investiții „Banca de Alimente, Cantina Socială, Centru de Asistență pentru Mama și Copil și reintegrare socio – profesională”.

Primarul General, Gabriela Firea: „Centrul Municipal Lira reprezinta o premiera pentru Capitala Romaniei si va oferi o gamă larga de servicii sociale. Astfel, avem in vedere sa raspundem nevoilor persoanelor expuse riscului de marginalizare socială, respectiv: Bancă de Alimente (Bucurestiul fiind singura capitala europeana care nu are o astfel de banca de alimente), Cantină Socială, Servicii mobile de acordare a hranei – masă pe roți, Centru de formare profesionala, Centru de zi pentru copiii cu dizabilitati, Centru de zi pentru adultii cu dizabilitati, Centru de Asistență pentru Mama și Copil și Reintegrare socio – profesională, destinat victimelor violenței în familie si spatii de cazare (tip garsoniera) pentru persoanele defavorizate. Proiectul este finantat din bugetul propriu al Municipiului București prin DGASMB, iar valoarea totala a investiției realizată de către Primăria Capitalei este de aproximativ 15,4 milioane euro. Conform estimarilor constructorului, Centrul Municipal Lira va fi realizat in 12 luni de la ordinul de incepere al lucrarilor”.

De asemenea, Edilul Sef a mai explicat ca prin intermediul Băncii de alimente se va facilita accesul gratuit al persoanelor defavorizate din Municipiul București la alimentele puse la dispoziție de către retaileri și producători, (alimente care nu mai pot fi comercializate, dar sunt încă potrivite consumului), cantina sociala va avea 200 de locuri/serie, iar in centrul de formare profesionala vor fi organizate cursuri de calificare destinate persoanelor defavorizate, cum ar fi șomeri de lungă durată, tineri care părăsesc sistemul de protecție al copilului, victime ale violenței domestice, mame cu copii mici si nivel scăzut de calificare.

La initiativa Primarului General, Gabriela Firea, CGMB a aprobat in luna septembrie a anului 2016, o hotarare de Consiliu prin care imobilele situate în Aleea George Stanciu nr. 2 și nr. 6, sector 5 și Strada Mihail Sebastian, nr. 130-134, sector 5, sa treaca din administrarea Administrației Fondului Imobiliar în administrarea Direcției Generale de Asistență Socială a Municipiului București în scopul dezvoltării Băncii de Alimente a Capitalei și altor servicii sociale.

În data de 23.08.2018 Consiliul General al Municipiului București a adoptat Hotărârea nr. 490 privind aprobarea indicatorilor tehnico – economici aferenți documentației de avizare pentru obiectivul de investiții „Banca de Alimente, Cantina Socială, Centru de Asistență pentru Mama și Copil și reintegrare socio – profesională”.

Facebook Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *