Aproximativ 2 miliarde de puieți plantați de Romsilva în ultimii 28 de ani

Regia Națională a Pădurilor- Romsilva a anunțat că a plantat aproximativ 2 miliarde de puieți forestieri, pe o suprafață de circa 275.000 de hectare, din proprietatea statului, în ultimii 28 ani, scrie Agerpres.

” Romsilva a împădurit, de la înfiinţarea sa în anul 1991 până în prezent, circa 275 mii hectare fond forestier proprietatea publică a statului, plantând în cursul acţiunilor de împădurire aproximativ 2.000.000.000 de puieţi forestieri„, se menţionează într-un comunicat de presă al Romsilva, transmis vineri  de Agerpres.

De asemenea, în intervalul 1991 – 2019, RNP – Romsilva a împădurit 24.087 hectare terenuri degradate, fiind folosiţi în acest scop circa 120 de milioane de puieţi forestieri.

Reprezentanţii Regiei precizează că se va acorda, în continuare, prioritate achiziţionării de terenuri agricole destinate împăduririi, în conformitate cu prevederile Hotărârii de Guvern nr. 118/2010, care reglementează cumpărarea terenurilor ce pot fi incluse în fondul forestier proprietatea publică a statului.

Totodată, Romsilva urmează să încheie un protocol de colaborare cu Agenţia Domeniilor Statului pentru identificarea terenurilor cu destinaţie agricolă, dar lipsite de potenţial agricol, şi transmiterii acestora în proprietatea publică a statului şi în administrarea instituţiei, pentru a fi împădurite.

Estimările specialiştilor Administraţiei Domeniilor Statului şi Romsilva arată că sunt eligibile, într-o primă etapă, 1.900 de hectare lipsite de potenţial agricol care pot fi împădurite. Toate aceste terenuri vor fi împădurite cu puieţi forestieri produşi în pepinierele silvice ale Regiei Naţionale a Pădurilor.

Potrivit sursei citate, suprafaţa fondului forestier va creşte şi prin înfiinţarea perdelelor forestiere de protecţie, prin planificarea în această toamnă a unor lucrări pe circa 65 de hectare, care se vor adăuga celor 45 de hectare perdele forestiere înfiinţate în ultimii ani.

Regia Naţională a Pădurilor – Romsilva administrează 3,136 milioane de hectare de fond forestier proprietatea publică a statului şi asigură servicii silvice pentru 1,126 milioane de hectare de fond forestier aflat în alte forme de proprietate, scrie sursa precizată.

Facebook Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *