Anticoncepționalele pentru bărbați, în curs de testare

A apărut pilula anticoncepțională, creată special pentru bărbați, iar specialiștii o consideră foarte sigură, scrie voxbiz.ro

Pastila contraceptivă pentru bărbați, a fost ideea cercetătorilor de la Universitatea din Washington, în colaborare cu cei de la BioMed, institutul de cercetare din Los Angeles. Cercetătorii au vrut să creeze și alte metode contraceptive pentru bărbați în afară de prezervative și procedura de vasectomie.

Pilulele destinate bărbaților au fost testate pe un grup de bărbați sănătoși, iar rezultatele au fost mulțumitoare.

Rezultatele sugerează că pastila, care combină două activităţi hormonale, va reduce producţia de spermă, dar în acelaşi timp va păstra libidoul”, a declarat medicul Christina Wang, de la institutul de cercetare din Los Angeles (LA BioMed), conform BBC.co.uk, scrie aceeași sursă.

Specialiștii și-au dorit să creeze o pastilă zilnică de contracepție, pentru bărbați, fără să le afecteze libidoul sau erecțiile. După primele teste, 5 din 30 de bărbați supuși testării, au avut ușoare probleme, cu toate acestea, nu au întrerupt tratamentul.

Experimentul va continua la o scară mai largă, iar dacă pastilele vor trece în continuare testul toleranței și al siguranței, va dura 10 ani până acestea vor fi distribuite pe piață, conform aceleași surse.

Facebook Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *