ANRE va crește salariile cu aproximativ 9% în 2020 după ce în 2019 salariile crescuseră cu 19% față de 2018

Autoritatea Națională de Reglementare în Domeniul Energiei (ANRE) va crește salariile cu aproximativ 9% în 2020 după ce în 2019 salariile crescuseră cu 19% față de 2018, a anunțat deputatul USR Cristina Prună. Deputatul spune că majorarea „salariilor de lux” de la ANRE a trecut neobservată.

„Salariile de lux de la reglementatorul pieței de energie ANRE cresc din nou! Acesta este unul dintre lucrurile care au trecut neobservate pe final de an. Președintele autorității avea anul trecut un salariu lunar de 10.000 euro! Această instituție va crește salariile cu aproximativ 9% și în 2020, asta după ce în 2019 salariile crescuseră cu 19% față de 2018. Astfel în 2020, cheltuielile de personal ale ANRE vor crește la 110,3 milioane de lei, comparativ cu 101,4 milioane de lei în 2019.

Instituția recunoștea la mijlocul anului trecut că nu are ce să facă cu atâția bani. Ei bine acum au găsit!

La ANRE se întâmplă deja multe nereguli. Această instituție are un vicepreședinte, domnul Marian Neacșu – fost pesedist și mai apoi membru Pro România, care a fost numit de parlamentul României în condițiile în care avea o condamnare penală definitivă și nu era reabilitat. CCR a amânat de 5 ori (!) pronunțarea pe contestația USR cu privire la această numire.

Este scandalos cum înțelege conducerea acestei instituții să își facă treaba, sub pretextul independenței și autonomiei de care beneficiază!”, a scris deputatul Cristina Prună, luni, pe Facebook.

Facebook Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *