Ambasadorii României se plâng de intervenții din partea unor neaveniți cu tupeu reprezentând autoritățile statului

Fostul ministru de Externe, Cristian Diaconescu, atrage atenția asupra relațiilor externe ale României, menționând că ambasadorii susțin că în activitatea lor intervin „tot felul de neaveniți cu tupeu” din partea autorității de stat.

„Din această perspectivă, astăzi când vorbim, nivelul tehnic diplomatic este în continuare performant. Dar peste nivelul tehnic diplomatic, practic nu se discută cu România. Însemnând ce? Însemnând că România, analizând la rece, se află în același raport diplomatic cu partenerii noștri cum se află un stat sub sancțiuni! Federația Rusă are, după cum știți, în acest moment un nivel al dialogului politico-diplomatic jos, cum se spune, până la un nivel tehnic, că nu putem închide toate canalele de dialog. Cu câteva excepții, notabile, mă rog, în anumite momente, dar, din punct de vedere al liniei de conduită în relațiile internaționale, dialogul se poartă strict la nivelul oficiilor diplomatice, nici măcar la nivelul ambasadorilor de foarte multe ori. Or, din acest punct de vedere, este exact situația în care se află România.

Domnule Diaconescu, în primul rând despre ce intervenții vorbesc acești ambasadorii, cine sunt acești neaveniți și pe cine au sesizat acești ambasadorii despre aceste fapte, sau poate au sesizat doar verbal, că dacă sesizează în scris poate că nu se știe?

 

Facebook Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *