Alte surprize la vot în țară

VRANCEA

Marian Oprișan a pierdut șefia Consiliului Județean Vrancea după 20 de ani, arată datele parțiale.

După numărarea voturilor din 356 de secții din 359 din județul Vrancea, reprezentând 99,16 % din secții, Cătălin Dumitru Toma (PNL-USR-PLUS) cu 64.253 voturi (44,4 %) l-a învins pe Marian Oprișan (PSD), care are 58.566 voturi (40,5 %), și a obținut președinția Consiliului Județean, transmite Mediafax.

Lipsesc rezultatele din secțiile 13, 52 și 53 din Focșani, secții care nu pot influența câștigătorul competiției pentru președinția CJ Vrancea.

Într-o postare pe Facebook Cătălin Toma își anunță victoria: „În urma centralizării a 95% din voturile exprimate, pot afirma că am reușit cu ajutorul dumneavoastră să câștig președinția Consiliului Județean Vrancea. Majoritatea secțiilor rămase de numărat sunt din municipiu, acolo unde focșănenii și echipa PNL condusă de Ion Ștefan au fost fantastici, oferindu-mi încrederea lor și un scor confortabil”.

Reprezentanţii PSD spuneau duminică noaptea că în Vrancea, la alegerile pentru CJ, sunt circa 10.000 de voturi nule şi au cerut deja renumărarea acestora.

„Din 300 de secţii avem deja circa 10.000 de voturi nule, un număr foarte mare. Dorin să vedem ce s-a întâmplat şi de ce sunt atât de multe voturi nule şi am cerut renumărarea acestora. deja la Boloteşti şi Tulnici au fost găsite voturi valabil exprimate între buletinele nule”, a precizat deputatul PSD Vrancea, Nicuşor Halici.

În schimb, social-democratul Cristi Valentin Misăilă a câştigat un nou mandat pentru primăria municipiului Focşani după ce l-a devansat cu peste 1.900 de voturi pe principalul contracandidat, ministrul Dezvoltării, Ion Ştefan, după numărarea voturilor în 50 de secţii dintre cele 58, potrivit Agerpres.

Potrivit primarului Cristi Valentin Misăilă, diferenţa de scor dintre cei doi candidaţi nu mai poate fi modificată de rezultatele din celelalte secţii de votare.

NEAMȚ

Social-democratul Ionel Arsene a câştigat preşedinţia Consiliului Judeţean Neamţ, potrivit numărătorii paralele în 95% dintre secţiile de vot efectuată de PNL Neamţ.

Arsene a întrunit 41,5% dintre voturi. Astfel, Ionel Arsene ar urma să fie pentru al doilea mandat consecutiv preşedintele CJ Neamţ.

Candidatul PNL Neamţ la preşedinţia CJ Neamţ, deputatul Mugur Cozmanciuc, a fost votat de 33,9%.

În schimb, PNL s-a impus în orașul Piatra Neamț. La alegerile locale de duminică, liberalii au câștigat Primăria și cele mai multe locuri în Consiliul Local.

Candidatul PNL a câștigat alegerile pentru Primăria Piatra Neamț. Andrei Carabelea a obținut 7.696 voturi, adică 26.25%. El a fost urmat la distanță de fostul primar Victor Dragoș Chitic care are 21.98% (6443 voturi). Acesta a fost susținut de PMP, în timp ce candidatul PSD, Alexandru Cuc, a adunat 6.119 voturi ceea ce reprezintă 20,87%.

TÂRGU-MUREȘ

Soos Zoltan este declarat primarul UDMR al Târgu-Mureş, un oraş cu un trecut marcat de sensibilităţi etnice. Zoltan anunţase că va candida independent dar până la urmă a participat la alegeri pe lista UDMR, transmite Mediafax.

Soos Zoltan avea 13.000 de voturi, faţă de 4.600 Claudiu Maior (Pro România) şi 3.500 Theodora Benedek (PNL), contracandidaţii săi, conform BEC. Ulterior numărătoarea a ajuns la 25.000 pentru Zoltan.

Înainte de alegeri Benedek era dată drept favorită, având şi sprijinul comunităţii rrome.

BRAȘOV

George Scripcaru a pierdut Primăria Braşovului în faţa candidatului USR PLUS Allen Coliban, conform rezultatelor provizorii.

După centralizarea a 82,912 voturi, reprezentând 97%, din total, pe primul loc e Allen Coliban.

CONSTANȚA

Candidatul PNL pentru funcţia de primar al Constanţei, Vergil Chiţac, este câştigător, conform datelor parţiale transmise de BEC, după numărarea a 94,48% din voturile exprimate la alegerile locale de duminică.

După numărarea a 93.984 voturi, reprezentând 94,48%, pe primul loc în cursa pentru funcţia de primar al Constanţei este liberalul Vergil Chiţac cu 28,43% din voturi, în vreme ce candidatul USR-PLUS Stelian Ion şi cel al PSD Decebal Făgădău se află la egalitate, cu 24,25%.

GALAȚI

PSD a obţinut în judeţul Galaţi 39,64% din voturile alegătorilor, fiind urmat de PNL cu 27,08%, potrivit primelor rezultate parţiale comunicate, luni, de Biroul Electoral Central (BEC).

Funcţia de preşedinte a Consiliului Judeţean Galaţi a fost câştigată de Costel Fotea (PSD), preşedintele în funcţie, cu 52% din sufragii.

În municipiul Galaţi, a câştigat detaşat actualul primar, Ionuţ Pucheanu (PSD), cu 59,33%, urmat de Bogdan Rodeanu (USR PLUS susţinut de PNL) – 16,20%, Cristache Cătălin (PMP) – 5,06%, Andrei Velea (PACT pentru Galaţi) – 4,12% şi Marius Stan (Pro Romania) – 3,39%.

PRAHOVA

Preşedintele PNL Prahova, senatorul Iulian Dumitrescu, este noul preşedinte al Consiliului Judeţean (CJ), conform centralizării rezultatelor din peste 98% dintre secţiile de vot din judeţ.

Potrivit rezultatelor parţiale postate de Autoritatea Electorală Permanentă, candidatul Alianţei PNL-USR-PLUS, liberalul Iulian Dumitrescu, a obţinut 135.507 voturi, faţă de contracandidatul său din partea „Alianţei pentru Prahova”, constituită din PSD, Pro România şi PPU (SL), social-democratul Bogdan Toader, care are 101.785 voturi.

IAȘI

Primarul Mihai Chirica a mai câştigat încă un mandat, de data aceasta pe listele PNL, cu 41,87%, iar ministrul Mediului, deputatul Costel Alexe, a câştigat funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Iaşi, cu 36,96%.

Chirica a declarat că, în urma numărătorii paralele, a obţinut 41,87% din voturile celor care s-au prezentat duminică la vot, Cosette Chichirău, candidatul USR-PLUS, 30,13%, Camelia Gavrilă, candidatul PSD, 12,92%.

HUNEDOARA

Preşedintele organizaţiei judeţene PSD Hunedoara, deputatul Laurenţiu Nistor, a câştigat şefia Consiliului Judeţean (CJ) Hunedoara, potrivit numărătorii paralele efectuate de social-democraţi, transmite Agerpres.

„Vreau să le mulţumesc tuturor cetăţenilor judeţului Hunedoara care s-au prezentat la vot, indiferent că mi-au acordat sau nu votul. Voi fi un preşedinte (de Consiliu Judeţean n.r.) al tuturor hunedorenilor, indiferent de coloratura politică a primarului. (…) Sunt convins că, odată cu instalarea în funcţia de preşedinte, o să avem foarte mult de lucru. O să lucrăm pentru cetăţeni şi numai în folosul acestora. Cetăţenii trebuie să ştie că tot ceea ce am promis în campania electorală vom face. În plus, uşa va fi deschisă pentru fiecare om”, a declarat, luni, deputatul Laurenţiu Nistor.

ARGEȘ

PSD a obţinut cele mai multe voturi pentru Consiliul Judeţean (CJ) Argeş şi funcţia de preşedinte, potrivit rezultatelor parţiale centralizate luni de Autoritatea Electorală Permanentă (AEP), relatează Agerpres.

Dintr-un total de 244.549 de voturi pentru listele de consilieri, PSD a obţinut 109.573. Pe următoarele poziţii se clasează PNL cu 69.055 de voturi şi Alianţa USR PLUS cu 26.328 de voturi.

La alegerile pentru funcţia de preşedinte al CJ Argeş, Ion Mînzînă (PSD) a obţinut 102.997 de voturi, urmat de Emanuel Soare (PNL) cu 68.499 de voturi şi Adrian Cîrstea (USR PLUS) cu 23.255 de voturi.

SATU MARE

Candidatul UDMR la Primăria Satu Mare, Kereskenyi Gabor, a obţinut un nou mandat cu peste 50% din voturile valabil exprimate, potrivit rezultatelor parţiale publicate de Autoritatea Electorală Permanentă.

Potrivit sursei citate, după centralizarea voturilor din 73 de secţii de votare din 74 (98,6%), candidatul UDMR Kereskenyi Gabor a obţinut 18.519 voturi din cele 35.755 valabil exprimate, adică 51,79%.

El a fost urmat de candidatul Alianţei USR-PLUS, Radu Panait, cu 5.955 de voturi (16,65%), candidatul PSD, Dorel Coica, cu 4.474 voturi (12,5%), candidatul PNL, Adrian Albu, cu 3.681 voturi (10,29%), candidatul PMP, Mihai Huzău, 1.219 voturi (3,40%), candidatul ALDE, Cosmin Raţiu, 1.078 voturi (3,01%), candidatul Pro România, Cristina Haiduc, cu 692 de voturi (1,93%) şi candidatul PNR, Erika Mare, cu 178 de voturi (0,38%).

ARAD

Actualul primar interimar al municipiului Arad, liberalul Călin Bibarţ, ar fi câştigat alegerile cu 36% dintre voturi, conform numărătorii paralele parţiale pe care a realizat-o de PNL.

Prim-vicepreşedintele PNL Arad, Iustin Cionca, a declarat, pentru AGERPRES, că până luni dimineaţa, în municipiul Arad au fost centralizate, la sediul PNL, datele din 95% dintre secţiile de votare.

Astfel, conform PNL, Călin Bibarţ a obţinut un scor de 36%, fiind urmat de candidatul USR PLUS, senatorul Adrian Wiener, cu 27%, şi de către candidatul PSLC, senatorul PSD Mihai Fifor, cu 14% dintre voturi.

BOTOȘANI

Candidatul PSD la funcţia de primar al municipiului Botoşani, Cosmin Andrei, a câştigat alegerile locale de duminică, potrivit rezultatelor parţiale făcute publice luni de Autoritatea Electorală Permanentă (AEP).

Cosmin Andrei a fost votat de 10.798 de alegători, având 33 de voturi mai mult decât candidatul PNL, primarul în exerciţiu, Cătălin Flutur, care a fost susţinut de 10.765 de votanţi.

„E o victorie foarte importantă, chiar dacă a fost obţinută la limită, pentru că botoşănenii au alte aşteptări şi pentru că Botoşaniul merită o altă abordare în ceea ce priveşte nevoile de dezvoltare şi nu numai. Era nevoie de o altă viziune la Botoşani şi mă bucur că acest lucru s-a întâmplat şi promit botoşănenilor că nu îi vor dezamăgi, chiar dacă m-au votat sau nu”, a declarat, pentru Agerpres Cosmin Andrei.

Preşedintele organizaţiei judeţene Botoşani PSD, senatorul Doina Federovici, a obţinut, duminică, victoria pentru funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean (CJ) Botoşani.

Potrivit datelor Autorităţii Electorală Permanentă, după prelucrarea proceselor verbale din 426 din totalul celor 427 de secţii de votare din judeţ, Federovici s-a impus în faţa principalului său contracandidat, senatorul Costel Şoptică, care este şi preşedinte al filialei teritoriale a PNL, la o diferenţă de aproximativ 15.000 de voturi.

BRĂILA

Primarul municipiului Brăila, Marian Dragomir (PSD), a câştigat al doilea mandat cu 63,34% din voturi, iar preşedintele Consiliului Judeţean, Francisk Chiriac, a câştigat tot al doilea mandat la conducerea CJ cu scorul de 50,63%, potrivit numărătorii social-democraţilor în 136 de secţii din totalul de 140.

Marian Dragomir este urmat de candidatul Alianţei PNL – Brăila Nouă, Lucian Căprariu, care a obţinut 17,12% dintre voturi, iar pe locul al treilea se află candidatul USR-PLUS, Mihai Isvoranu, care a fost votat de 7,04% dintre alegătorii prezenţi duminică la urne.

MANGALIA

Candidatul PNL la Primăria Mangalia, Cristian Radu, se află pe primul loc după centralizarea parţială a 81% din voturi, cu 44% (6.056 voturi), iar independentul Mohammad Murad, susţinut de PSD şi PMP, are un scor de 35,6% (4.903 voturi), conform BEC.

BUZĂU

Constantin Toma (PSD) îşi adjudecă detaşat încă un mandat de patru ani la Primăria Buzău, potrivit rezultatelor provizorii centralizate de BEC, el obţinând 78% din voturi, transmite News.ro.

Pe locul al doilea, cu 2.808 voturi, reprezentând 7.4%, se află candidatul PNL Adrian Zoican.

COVASNA

Candidatul USR, Raul Urdă, a câştigat funcţia de primar al oraşului Întorsura Buzăului, devansându-l pe profesorul Leca Băncilă, care a candidat pe lista ALDE pentru al patrulea mandat, transmite Agerpres.

„Felicitări echipei de oameni nebuni care au crezut într-un vis! Cei care au câştigat cu adevărat suntem noi, toţi întorsurenii, cei care de mâine, indiferent de culoarea politică, va trebui sa formăm o mare familie pentru a ‘Îndrepta Întorsura’. Mulţumesc din suflet tuturor!”, a scris Raul Urdă pe pagina sa de socializare.

CRAIOVA

Candidatul PSD la primăria Craiova, Lia Olguţa Vasilescu, a obţinut 34,3%, candidatul PNL, Nicolae Giugea – 24,53%, candidatul PER, Antonie Solomon – 20,8%, iar candidatul Alianţei USR-PLUS, Lucian Bernd Săuleanu – 12,79% din voturile valabil exprimate, potrivit rezultatelor parţiale ale Autorităţii Electorale Permanente.

BAIA MARE

Cătălin Cherecheş, candidatul Coaliţiei pentru Maramureş la Primăria municipiului Baia Mare,  a obţinut un nou mandat cu 41,6% din voturile valabil exprimate, conform numărătorii paralele efectuate de PNL Maramureş şi Coaliţia pentru Maramureş.

Potrivit aceleiaşi surse, candidatul PNL Mircea Cirţ a obţinut 28,15% din voturile valabil exprimate.

De asemenea, candidatul USR Dan Ivan a obţinut 12,7%.

TÂRGU JIU

Candidatul PNL la Primăria Târgu Jiu, Marcel Romanescu, a câştigat un nou mandat cu 12.170 de voturi, reprezentând peste 45% dintre cele exprimate în cele 56 de secţii amenajate în oraş.

Pe locul al doilea, după Romanescu, s-a clasat Ciprian Florescu (PSD) cu 27%.

ALBA

Preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Alba, liberalul Ion Dumitrel, aflat în funcţie din 2005, a câştigat un nou mandat, cu 55,75% din voturi.

„În urma alegerilor, am obţinut 55,75 % la preşedinte, iar partidul a avut la consilieri un procentaj de 51%”, a precizat, luni, pentru Agerpres, Ion Dumitrel.

Potrivit acestuia, PNL a câştigat în 60 din cele 78 de unităţi administrativ-teritoriale din judeţ. Comparativ, în urmă cu patru ani, PNL a obţinut 58 de mandate de primar

Facebook Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *