Alexandru Checheriţă a devenit profesor universitar la UMF “Carol Davila”, în februarie 2016, cu trei ani înainte să fie legal posibil.

Alexandru Checheriţă a devenit profesor universitar la UMF “Carol Davila”, în februarie 2016, cu trei ani înainte să fie legal posibil. Astăzi conduce Checheriță conduce Comisia de Nefrologie a Ministerului Sănătăţii şi pe cea a Colegiului Medicilor. Corpului de Control al Ministerului Sănătății a descoperit falsul.

În cele din urmă 11 medici primari din Spitalul “Sf. Ioan” au semnat o plângere depusă la minister privind comportamentul “abuziv” al şefului de secţie. În urma plângerii corpul de control al Ministerului sănătății a întocmit în raport.

“Luna trecută a fost aici Corpul de control al ministerului, au analizat situaţia, ei trebuie să facă lumină, nu de noi depinde. Nu noi dăm aceste hârtii. Nu vă pot spune dacă au existat sau nu derogări la dosarul lui”, a declarat şi Robert Agafiţei, managerul Spitalului “Sf. Ioan”, unde Checheriţă conduce Secţia de Nefrologie.

“Ei vin la noi cu certificatul de medic primar, noi nu putem vedea ce au ei în spate, sunt alte instituţii care le eliberează aceste certificate”, a insistat Agafiţei, când Libertatea l-a întrebat dacă nu e neobişnuit ca un doctor să devină medic primar atât de repede.

“Nu sunt de găsit documentele care să consemneze derogarea”. Raportul Corpului de control al MS, care datează din 23 octombrie 2019 atestă că nu există nici un document care să consemneze acordarea unei derogări de 3 ani şi jumătate pentru medicul Checheriţă. În acel moment, ministru era Nicolae Bănicioiu, care nu a semnat această derogare record.

Facebook Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *