Ajutoarele cu materiale medicale au ajuns în Beirut

Cele două aeronave ale Forţelor Aeriene Române cu ajutoare pentru Liban au ajuns în Beirut, donaţiile urmând să fie distribuite spitalelor, a anunţat, sâmbătă, Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă (DSU).

„Aproximativ 8 tone de materiale medicale, donaţia României către statul libanez au ajuns la destinaţie. Cei doi reprezentanţi ai Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă, care au însoţit transportul umanitar în vederea asigurării transferului ajutoarelor medicale autorităţilor responsabile, au fost întâmpinaţi de Ambasadorul României la Beirut, domnul Victor Mircea şi de reprezentanţii ambasadei, la aeroportul din Liban”, a anunţat DSU într-o postare pe Facebook, potrivit agerpres.ro.

Conform sursei citate, donaţiile, constând în medicamente şi materiale sanitare, au fost preluate de Forţele Armate Libaneze şi vor fi distribuite spitalelor care îngrijesc persoanele rănite în explozia produsă în capitala libaneză pe 4 august.

Ministrul Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu, a participat sâmbătă, alături de şeful DSU, Raed Arafat, la decolarea aeronavelor cu ajutor medical de la Baza 90 Transport Aerian.

Premierul Ludovic Orban a semnat, vineri, decizia privind folosirea cantităţii de 2.000 de flacoane de ceftriaxone din rezerva de mobilizare ca ajutor umanitar extern de urgenţă pentru înlăturarea urmărilor dezastrului provocat de explozia din capitala Libanului.

România s-a numărat printre statele care au primit cerere de acordare a asistenţei internaţionale din partea guvernului libanez, prin activarea Mecanismului European de Protecţie Civilă.

Facebook Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *