Adrian Năstase îndeamnă la boicotarea referendumului

Fostul premier Adrian Năstase îndeamnă la boicotarea referendumului din 26 mai: „sunt oare infractiunile de coruptie mai „importante” decât, spre exemplu, infractiunile de omor?”

„Am observat, în ultimii ani, o teamă paroxistică – poate doar simulată – pentru ceea ce în alte timpuri sau in alte tări este o practică  de aplicare periodică, în functie de politica penală ce trebuie adaptată dinamicii faptelor infractionale. Citiți spre exemplu, categoriile de infractiuni exceptate de la gratiere, prin Legea 543 din 2002, adoptată de guvernul PSD.

Incapacitatea de a examina lucid această chestiune a dus la ideea presedintelui Iohannis de a cere prin referendum stabilirea unor exceptii, eventual prin adăugarea la Constituție. Este o formulă aberantă din punct de vedere juridic. Sunt oare infractiunile de coruptie mai „importante” decât, spre exemplu, infractiunile de omor?

De aceea, îndemnul meu este să mergeti să votati pentru reprezentantii României in Parlamentul european dar să nu intrati in jocul electoral al presedintelui Iohannis”, a scris Adrian Năstase pe blogul său.

Facebook Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *