Acuzații de fraudă masivă la europarlamentare în Maramureș

Printre problemele semnalate de către formațiunea politică ALDE ce a ratat intrarea în parlamentul European se numără procese verbale semnate de către mebri ai comisiei în alb, procese verbale incomplete, cu ștampila în xerox sau fără ștampilă, mâzgăleli, însemnări și semnături pe marginile proceselor verbale și nu în ultimul rând un număr mai mare de votanți. 

Citește și: Iubitul meu stat

Iată și motivele invocate, pe fiecare secție în parte:

În fapt, la Secția de votare nr 21 mai sus, indicată, in data de 26 mai au fost constatati un numar mult mai mare de votanti decat cumului voturilor exprimate si al voturilor nule.

La sectia de votare nr 52 s-a constatat un numar mai mare de votanti decat cumulul voturilor exprimate si al voturilor nule.

La sectia de votare nr 13 suma numarului de voturi per partid este diferita de numarul voturilor valabile exprimate.

Se descrie, pe rand, pentru fiecare sectie de votare în parte, ce s-a intamplat. Procesul verbal de la sectia de votare nr 11 a fost eliberat in copie xerox, fara stampila originala.

La sectia de votare nr 84 suma numarului de voturi per partid este diferita de numarul voturilor valabile exprimate.

La sectia de votare nr 49 s-a constatat un numar mai mare de votanti decat cumulul voturilor exprimate si al voturilor nule.

La sectia de votare nr 63 s-a constatat un numar mai mare de votanti decat cumulul voturilor exprimate si al voturilor nule, iar procesul verbal nu a fost completat in intregime.

La sectia de votare nr 19 s-a constatat un numar mai mare de votanti decat cumulul voturilor exprimate si al voturilor nule.

La sectia de votare nr 14 suma numarului de voturi per partid este diferita de numarul voturilor valabile exprimate.

La sectia de votare nr 58 procesul verbal a fost completat inadecvat, fiind indescifrabil, suspect ca ar fi fost semnat in alb de presedintele sectiei de vot.

La sectia de votare nr 332 s-a constatat un numar mai mare de votanti decat cumulul voturilor exprimate si al voturilor nule.

La sectia de votare nr 334 porcesul verbal a fost eliberat in copie xerox, fara stampila originala, incomplet si cu o pagina lipsa.

La sectia de votare nr 335 procesul verbal nu a fost completat in intregime, iar numarul de voturi valabile exprimate este egal cu numarul de voturi nule.

La sectiile de votare nr 243, 244, 245 procesele verbale au fost eliberat in copie xerox, fara stampila originala.

La sectiile de votare 151 procesul verbal a fost eliberat in copie xerox, fara stampila originala, fiind incomplet.

La sectia de votare nr 149 procesul verbal a fost eliberat in copie xerox, fara stampila originala.

La sectia de votare nr 316 procesul verbal a fost eliberat in copie xerox, fara stampila originala.

La sectia de votare nr 348 procesul verbal nu a fost completat in intregime. La sectia de votare nr 400 procesul verbal a fost eliberat in copie xerox, fara stampila originala.

La sectia de votare nr 293 procesul verbal a fost eliberat in copie xerox, fara stampila originala, fara a fi completat in intregime.

La sectiile de votare nr 429, 428 si 433 procesele verbale nu au fost completate in intregime.

La sectia de votare nr 233 procesul verbal a fost eliberat in copie xerox, cu lipsa stampila.

La sectia de votare nr 232 procesul verbal a fost eliberat in copie xerox, fara a fi completat in intregime.

La sectia de votare nr 234 procesul verbal a fost eliberat fara a fi completat in intregime.

La sectia de votare nr 195 procesul verbal a fost completat inadecvat si incomplet.

La sectia de votare nr 201 procesul verbal a fost eliberat in copie xerox, fara stamplia originala.

La sectia de votare nr 196 procesul verbal nu a fost completat in intregime.

La sectia de votare nr 198 procesul verbal prezinta multiple semne de completare in alb – o parte din valori si stampila sunt xerocopiate, o parte valori din valori sunt completate cu pasta albastra.

La sectia de votare nr 188 si 407 procesul verbal a fost eliberat in copie xerox, fara stampila originala.

La sectia de votare nr 113 procesul verbal a fost eliberat in xerocopie fara stampila originala si cu insemne aditionale, mazgaleli, sematuri etc, pe margiline filelor buletinului.

La sectia de votare 112 s-au folosit multiple nuante de pasta pentru completarea procesului verbal. La sectia de votare nr 98 a fost constata un numar de votanti mai mare decat cumului numarului de voturi valabile exprimate si voturi nule.

La sectia de votare nr 87 a fost eliberat procesul verbal continand multiple insemne aditionale.

La sectia de votare nr 224 si 238 in procesul verbal nu a fost completata casuta b2 care se refera la numarul de votanti de pe lista electorala speciala.

La sectia de votare nr 237 procesul verbal a fost eliberat cu multiple insemne si nuante de pasta.

La sectia de votare nr 362 procesul verbal a fost eliberat in copie xerox, fara stampila originala.

La sectia de votare nr 360 procesul verbal eliberat este incomplet. La sectia de votare nr 165 s-a constatat o diferenta de 30 de voturi pe procesul verbal intre numarul total de voturi valabile exprimate si suma voturilor pentru fiecare partid in parte.

„Având în vedere cele expuse mai sus, vă solicităm admiterea cererii astfel cum a fost formulată, respectiv anularea alegerilor pentru Parlamentul European, pentru fraudă electorală, în secțiile de votare precizate în cerere și organizarea unui nou scrutin în respectivele secții”, mai spune ALDE Maramureș către BEC și depune ca probe, înscrisuri constând în procesele verbale incriminate.

Vezi Integral AICI

Facebook Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *