Adrian Năstase afirmă că președintele Klaus Iohannis a preluat tema de campanie

Fostul premier Adrian Năstase afirmă că președintele Klaus Iohannis a preluat tema de campanie pe care a avut-o la alegerile prezidențiale din 2004 și anume „Normalitatea”.

„Am constatat că unul dintre candidații la prezidențiale – Klaus Iohannis – a preluat temă mea principală de campanie, de la alegerile pentru prezidențiale, din 2004. Tema preocupării pentru «normalitate» a fost prezentată în numeroase documente și conferințe pe care le-am susținut în perioada 2002-2004 și este sintetizată în volumul «Spre normalitate, Guvernarea reformelor. Reforma guvernarii», publicată în 2004, că suport pentru mesajele mele de campanie. Cartea poate fi accesată on-line și pe site-ul meu”, a scris Adrian Năstase, duminică pe blogul personal.

Acesta redă și un fragment din cartea respectivă.

Teza fundamentală a acestei viziuni este că prima sarcină a guvernării este de a crea în realitatea românească o zonă a normalității și, apoi de a asigura extiderea acestei zone în întreaga societate. «Normalitate» înseamnă bunăstare și libertăți pentru indivizi, viață activă și responsabilă pentru comunități, precum și integrare și rol internațional semnificativ pentru societatea românească. Cred că am făcut pași importanți în toate aceste direcții”, arată fragmentul din volum, citat de Năstase.

„Preluarea acestei teme, este oare o recunoaștere tardivă din partea actualului președinte a programului pe care l-am susținut în 2004? Întrebarea are cu atât mai mult sens cu cât, așa cum ne amintim, Klaus Iohannis, în 2004, l-a votat pe Băsescu președinte!”, a conchis fostul premier.

Sloganul de campanie al președintelui Klaus Iohannis pentru alegerile prezidențiale din luna noiembrie este „Iohannis, Președintele României. Pentru o Românie Normală”.

Facebook Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *