Accident grav în Italia

Un autocar, care transporta 60 de turiști, s-a răsturnat într-o prăpastie, pe drumul dintre orașele Siena și Florența din Italia. Cel puțin o persoană a murit. Accidentul a avut loc în apropierea localității Monteriggioni, la ora locală 9.30.

Printre turiștii din autobuz s-ar afla români, ruși, armeni, ucrainieni, belaruși și moldoveni, relatează agenția Tass.

Citește și: CARNAGIU pe șosea! Doi diplomați străini morți într-un accident

O femeie a murit la fața locului, iar alte 31 de persoane sunt rănite. Cincispreze din aceștia se află în stare gravă.  „Am stabilit că victima este o femeie de naționalitate rusă”, a informat ambasada Rusiei din Italia. Cauza incidentului este neclară încă. Potrivit publicației Repubblica, șoferul ar fi pierdut controlul și s-ar fi lovit de un parapet.

„Ar fi putut fi mai rău, vegetația a atenuat căderea vehiculului”, a declarat Paolo Maria Pomponio, șeful poliției regionale.

MAE român: ”Consulatul General al României la Bologna urmărește îndeaproape evenimentele legate de accidentul rutier produs la data de 22 mai, în regiunea italiană Toscana. Reprezentanții oficiului consular au întreprins, în regim de urgență, demersuri pe lângă autoritățile locale, în vederea obținerii unor informații cu privire la cetățenia persoanelor afectate. Până la acest moment, autoritățile locale nu au informat oficiul consular cu privire la existența unor cetățeni români printre persoanele afectate, iar la nivelul consulatului nu au fost recepționate solicitări de asistență consulară cu privire la acest accident”

Facebook Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *