Ministrul Transporturilor a declarat că UBER nu sunt pirați.

Ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, a declarat joi, că îi sfătuiește pe șoferii UBER care au fost amendați în cursul zilei, după intrarea în vigoare a ordonanței privind taximetria, să conteste în instanță:

Ce-am reglementat noi pana in acest moment nu interzice UBER sa functioneze pe piata. Subiectul e folosit de unii in campania electorala. Problema acestor platforme treneaza de 5 ani de zile, ieri am avut o discutie la minister cu reprezentantii UBER, CLEVER, BOLT, au avut anumite sugestii la proiectul de ordonanta. Este normal sa tinem cont.

Am stabilit ca saptamana viitoare vom avea o alta intalnire pentru a finaliza si integra observatiile. Noi am dat o ordonanta, ordonanta 21, vine sa combata pirateria. Pirateria inseamna cand transporti persoane si nu declari acele sume pe care le incasezi. Dar eu stiu ca la UBER se face plata online, se elibereaza o dovada, deci ei nu sunt pirati. Aceasta marota ca s-a dat un act nomativ ca sa inchida UBER nu este adevarat.

Eu ii sfatuiesc pe soferii care au luat amenzi astazi sa se duca sa conteste in instanta. Si eu am fost amendat de politie si am contestat cand am considerat ca mi s-a facut o nedreptate.

Modificările operate de Executiv la Legea taximetriei au intrat joi in vigoare. Reprezentanții Uber și Taxify spun că aplicațiile nu pot fi închise, dar va rămâne la latitudinea șoferilor dacă mai ies sau nu pe traseu.

 

Facebook Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *